Opticien Mechelen

Laat je opticien naar je ogen kijken

Een oogscreening laten uitvoeren, da’s zo gebeurd. Maak snel een afspraak, we helpen je meteen verder. Of kom langs in de winkel aan de Kortrijksestraat 11 in Oostkamp.

Maak een afspraak

Plan hier je afspraak voor een oogmeting

Laden...

Wanneer kom je best langs voor een oogmeting?

Kom langs voor een oogtest als:

 • Je merkt dat je zicht afneemt.
 • Je hoofdpijn krijgt van langdurig te lezen of televisie kijken.
 • Je vaak je ogen dichtknijpt om je zicht scherp te stellen.
 • Je veel naar schermen kijkt voor je werk of ontspanning.
 • ...

Ook als je denkt dat je zicht prima is, is het geen overbodige luxe om eens om de 2 jaar je ogen te laten screenen. Je zicht gaat namelijk geleidelijk achteruit, zonder dat je er onmiddellijk last van hebt. Zeker vanaf de leeftijd van 40 jaar raden wij dit aan, dan verhoogt je kans op verminderd zicht.  

Maak een afspraak

Wat is een oogmeting?

Met hightech apparatuur, zien we meteen hoe het gesteld is met jouw zicht. Dat is nodig, want zo krijg jij de kijkoplossing die jou perfect ondersteunt.

Tijdens een oogscreening test je gediplomeerd opticien:

 • Of je zicht gecorrigeerd moet worden – en hoe.
 • Of je ogen goed samenwerken.
 • Welke brilsterkte nodig is om jou opnieuw scherp te doen kijken.
Meer informatie
Image
Image

Je opticien begeleidt je bij elke stap

Vergeet standaardoplossingen of half werk. Op basis van een uiterst accurate en precieze oogtest, bepalen we welk brilglas jouw zicht maximaal ondersteunt. Op basis van jouw leven en activiteiten. Zodat je nieuwe glazen in alle omstandigheden doen wat jij ervan verwacht.

Bij ons ben je zeker van:

 • professioneel advies, door gekwalificeerde vakmensen
 • oogmeting met hightech en accurate apparatuur
 • persoonlijke opvolging van je dossier
 • betrouwbare service na verkoop

Door een goede opvolging van de evolutie van je zicht, kunnen we toekomstige problemen vroegtijdig vaststellen en zelfs voorkomen dankzij de juiste behandeling. Bij oogproblemen verwijzen we je door naar je oogarts.

Maak een afspraak

Mag ik mijn lenzen dragen bij een oogmeting?
Als je lenzen draagt, dan moet je je lenzen minimaal 8 uur voor de oogmeting uitdoen. Anders is de oogmeting minder nauwkeurig.

Hoeveel kost een oogmeting?
Een oogmeting van A tot Z heeft een waarde van 30€, maar is volledig gratis bij aankoop van een montuur, glazen of lenzen. 

Hoeveel kan je terugbetaald krijgen van je bril of lenzen?
Wist je dat, in bepaalde gevallen, brillen en lenzen voor kids en volwassenen in aanmerking komen voor terugbetaling door de mutualiteit? Wij leveren je de nodige documenten aan om de terugbetaling aan te vragen. Via de websites van de verschillende ziekenfondsen vind je alle informatie terug. Of vraag gerust de nodige informatie aan ons. We helpen je graag verder!

Hoe vaak laat ik best mijn ogen testen?
Ook wanneer je denkt dat je zicht prima is, is het geen overbodige luxe om eens om de 2 jaar je ogen te laten screenen. Je zicht gaat namelijk geleidelijk achteruit zonder dat je er onmiddelijk last van hebt. Zeker vanaf de leeftijd van 40 jaar raden wij dit aan. Dan verhoogt namelijk de kans op verziendheid.

Moet ik een afspraak maken voor een oogmeting?
Het is niet verplicht, maar als je een afspraak hebt vastgelegd, kunnen we zeker voldoende tijd voor jou voorzien. Heb je al vragen? Geef ze al door bij het maken van je afspraak of stel ze als je langskomt.  

Wat is presbyopie of verziendheid?
In mensentaal: wazig zien van dichtbij. Je ogen kunnen zich steeds minder goed scherpstellen op voorwerpen dichtbij of op de kleine lettertjes van een magazine. Een vervelend kwaaltje dat jammer genoeg niet tegen te houden is. Uiteindelijk krijgt iedereen er wel last van. Meestal duikt het op tussen je 40ste en 45ste levensjaar. Meer informatie kan je hier bekijken.

Wat is myopie of bijziendheid?
Myopie is een oogafwijking waarbij je moeite hebt om dingen die ver weg zijn, scherp te zien. Dat kan problemen opleveren bij het autorijden, TV kijken, het bord lezen in de klas, ... . Wist je trouwens dat het aantal mensen met bijziendheid zouden verdubbelen tegen 2050? Lees er alles over in onze blog.

Neem contact op

Optiek Anseeuw
Kortrijksestraat 11
8020 Oostkamp

Parking voor klanten
🅿️ Stationsstraat (200m) naast bloemenwinkel Van Herck

Image

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. Zaterdag
09:00 - 12:00 / 14:00 - 18:00

Maandag en Zondag
Gesloten

Laat avond
Mogelijk elke dag na 18 uur op afspraak

Maak een afspraak
Wim Anseeuw